fbpx
Betül Gece

Betül Gece

Betül Dede Gece 1987 İstanbul doğumludur. 2 çocuk annesidir ve İstanbul’da yaşamaktadır. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra kpss ile İstanbul da atandığı devlet okullarında öğretmenlik yapmıştır. Var olan eğitim sisteminin yeteri kadar çocuğa yönelik ve çocuk merkezli olmamasının sıkıntılarını gördükçe alternatif eğitim sistemlerine olan ilgisi artmıştır. Alternatif eğitim sistemleri ve çocuk kitapları üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda öğretmenliği bırakıp kendine ait çocuk merkezli- kitaplar ve duyusal oyunlarla dolu bir yer açmaya karar verir.

Ağustos 2012’de kardeşi Ayşegül Dede ile beraber İstanbul’un Etiler semtinde Kidsnook Masal Akademisi’ni kurar. Kidsnook ekibiyle beraber 2-7 yaş arası çocuklar için SensoryStorytime (Duyusal Hikaye Zamanı) adlı bir eğitim programı hazırlar. Sensory Storytime’da, özgün hikayeler çocuklara anlatıldıktan sonra bu hikayeleri canlandırmaları için çocuklara duyusal oyun fırsatları sunulmaktadır. Bu program Sensory Station olarak adlandırılan, içinde yüzlerce farklı malzeme bulunan özel tasarlanmış sınıflarda/ istasyonlarda gerçekleştirilmektedir. Kidsnook’un Etiler akademisinin ardından İstanbul’da Bahçeşehir ve Kalamış’ın yanı sıra İzmir, Bursa ve Bodrum olmak üzere Kidsnook’a bağlı Sensory Station şubeleri açılmıştır.

Yapılandırmacı eğitim sistemleri ve alternatif eğitimin erken çocukluk döneminde önemini gören Betül Dede Gece oluşturduğu ders planlarında çevrenin 3. Öğretmen olduğu bilincinde, doğal ve sade materyallerin öneminin farkındadır. Maria Montessori’nin dediği gibi “kendim yapmam için bana yardım et” ilkesini benimsemiştir.