fbpx
Mehmet Teber

Mehmet Teber

1980 yılında İzmit’te dünyaya geldi. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi burada okudu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 2003 yılında “Onur Derecesi” ile mezun oldu. İlk yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde, ikincisini ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Klinik Psikoloji’de aldı. İkinci yüksek lisansını “Çocuk Merkezli Oyun Terapisinin Çocuklarda Görünen Davranış Sorunlarına Etkisi” başlığı ile tamamladı. Klinik Psikolog Mehmet Teber halen Klinik Psikoloji alanındaki doktorasına devam etmektedir.

Üniversite sonrasında rehabilitasyon merkezi, danışmanlık merkezi, dershane, anaokulu, özel okul gibi bir çok kurumda görev aldı. 2008 yılında iki arkadaşı ile birlikte Ahenk adındaki danışmanlık merkezini kurdu. Halen burada çocuklar üzerine olan görüşmelerine devam etmekte ve terapiler yapmaktadır. Aynı zamanda çeşitli kurumlarda çocuk eğitimi, oyun terapisi üzerine seminerler ve eğitimler vermekte; bir çok çocuk projesine danışmanlık yapmaktadır.

Mehmet Teber’in temel uzmanlık alanı çocuklar, çocuk psikolojisi, çocuk eğitimi ve oyun terapisidir. Kendisi Pedagoji Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir. Yeşilay Bilim Kurulu üyesidir. Türkiye’nin önde gelen oyun terapistlerinden ve oyun terapisi eğitimcilerindendir. Etkili iletişim, eğitim bilimleri ve eğitim felsefesi gibi alanlar diğer ilgi alanlarını oluşturmaktadır. Mehmet Teber’in yayınlanmış 5 kitabı bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Teber, İstanbul’da ikamet etmektedir.