fbpx
Çiğdem Odabaşı

Çiğdem Odabaşı

Yaratıcı Drama & Okuma Eğitmeni / Kütüphaneci / Yazar

2002’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. Eğitim kariyerine Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü ile devam etti ( 2011-2014). İzmir Çağdaş Drama Derneği’nde katıldığı 360 saatlik “ Yaratıcı Drama Liderliği” eğitimi Anadolu Üniversitesi’nden aldığı “Eğitimde Drama”, MEB’den aldığı “Drama Eğitmeni Sertifika Programı” sonrasında 2005 yılından bu yana çeşitli konularda yaratıcı drama ve yaratıcı okuma atölyeleri ile birlikte söyleşiler düzenliyor.

Eğitim içeriklerini, eğitimlerini aldığı ve katılımcı olduğu psikodrama, sanat terapisi, nefesin önemi ve kullanımı, hedef belirleme, etkili iletişim ve koçluk, şiddetsiz iletişim, dans ve devinim, etkili beden dilini kullanımı, kontak doğaçlama dans ve birçok disiplinle temas kurarak zenginleştirmektedir.

Eğitim verdiği kurumlar arasında başta olmak üzere, Yapı Kredi Yayınları, Koç Okulları, MEB Kurum İçi Eğitim Seminerleri, Hacettepe Üniversitesi, Kütüphane ve Medya Merkezileri gibi çeşitli kurum, okul, üniversite ile Groupama ve benzeri şirketler bulunmaktadır.
TKD ve ÇDD üyesidir.